22.12.2019 | 16:45
Топлофикация – Велико Търново: БТВ лъже! Не е вярно, че от 10 дни гражданите са без топла вода
Никой представител на въпросната медия не е търсил контакт с ръководството на „Топлофикация-ВТ“ АД преди 22 Декември

Топлофикация – Велико Търново опроверга твърдения на частната телевизия БТВ, че в старата столица от 10 дни гражданите са без парно и топла вода. В съобщението до медиите, компанията заявява, че излъченият днес репортаж заблуждава зрителите.

Публикуваме пълния текст на позицията на „Топлофикация Велико Търново:

Съобщение от Ръководството на „Топлофикация ВТ“ АД

Във връзка с излъчен репортаж в Обедната емисия Новини по БТВ на 22.12.2019 година бихме искали да съобщим, че голяма част от изложените в материала твърдения не кореспондират с реалните факти и водят до заблуда на зрителите!

Категорично заявяваме, че информацията, в която се твърди, че 10 дни гражданите на гр. Велико Търново нямат никакво топлоподаване, е невярна и подвежда зрителите.

През последните 10 дни бяха локализирани няколко сериозни аварии в различни точки на града, две от които на главен топлопровод, което наложи да бъдат предприети необходимите мерки за тяхното навременно отстраняване. Екипи на „Топлофикация ВТ“ АД работиха денонощно, за да успеят да приключат и възстановят топлоподаването възможно най-бързо, като дори и в момента, неделя 22 Декември, се работи по отстраняване на последния пробив. Твърдението, че никъде във гр. Велико Търново няма отопление за този период, е абсолютно невярно. За да бъдат отстранени всички аварии, поетапно се налагаше спиране на топлоподаването за определен период от време на различни участъци. Категорично заявяваме, че топлоподаването на града работи постоянно към незасегнатите от авариите клиенти. По време на отстраняването им, топлоподаването е било нарушено единствено на засегнатите места, а не в целия град.

В момента се отстранява последният възникнал пробив, локализиран на ул. „Полтава“, което е причина за влошеното топлоподаване в тази част от града.

Още повече в нашия уебсайт своевременно се публикува информация за всички точки, на които се осъществяват ремонтни дейности, за всички спирания и всеки един заинтересован, може да се осведоми достатъчно лесно и бързо за това какво се прави в съответния момент. От качените съобщения през последните дни ясно се вижда, че са маркирани отделни улици, на които за кратки периоди е било прекъсвано топлоподаването. Никъде не става на въпрос, че топлоподаване не е имало на територията на целия град, тъй като то не е спирано и за това могат да потвърдят другите клиенти, които обаче странно защо не са потърсени за коментар.

Никой представител на въпросната медия не е търсил контакт с ръководството на „Топлофикация-ВТ“ АД преди 22 Декември. Считаме за тенденциозно, че директорът на Дружеството се търси за коментар в административната сграда в неделен неработен ден. Ако действително репортерите на БТВ са искали да бъдат обективни и да отразят безпристрастно и двете гледни точки, щяха да ни потърсят на място поне през работен ден. Очевидно идеята на репортажа е била да се покаже само едната гледна точка.

„Топлофикация ВТ“ АД прави всичко възможно, за решаването на проблемите в най-кратки срокове, но за съжаление топлопреносната мрежа е на повече от 30 години и е твърде амортизирана. Въпреки това през последните години дружеството инвестира сериозни средства за възстановяване на компрометираните участъци по топлопреносната мрежа. През лятото на 2019 г. бяха подменени с нови топлопроводи засегнати участъци, бяха монтирани нови компенсатори и арматура по топлопреносната мрежа. Неоспорим факт за това е работата на нашите екипи, изкопите по улиците и работата с тежка механизация, която е видима за всеки гражданин и гост на Велико Търново.

Въпреки всички усилия, които полагаме, явно има граждани, които не искат гр. Велико Търново да продължава да се развива и да разчита на модерна и 100% екологично чиста технология за производство и доставяне на топлинна енергия, като за пореден път светлинната сигнализация, ограничителните конуси и сигнални ленти на един от изкопите в града бяха откраднати през нощта срещу 21 Декември.

Ангажираме се да направим всичко, което е по силите ни, жителите на Велико Търново да имат топлоподаване и битова гореща вода по коледните и новогодишни празници.

От името на „Топлофикация ВТ“ АД Ви желаем една успешна и щастлива 2020 година!

Гр. Велико Търново От Ръководството на

22.12.2019 год. „Топлофикация-ВТ“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране