30.10.2018 | 11:12
Това е мъжът, убил жена си и детето си (снимки)
26-годишният охранител е в тежко състояние в "Пирогов", но пряка опасност за живота му няма

Викторио Александров се казва 26-годишният мъж, който вчера първо застреля 23-годишната си жена, а след това уби и едногодишната си дъщеричка Никол и се простреля. Профилът във „Фейсбук“ на младия мъж, който работи в частна охранителна фирма, е пълен със снимки на момиченцето му. Последният качен кадър с мъничката Никол е от 29 септември. През последния месец обаче Викторио и майката на детето не живеели заедно, след като се разделили заради скандали.

Последната снимка в профила на убитата майка – Дарина Министерска, пък е от празника по повод първия рожден ден на Никол. Вчера 26-годишният охранител извикал ключар, за да нахлуе при бившата си любима в столичния квартал „Надежда“. Когато влязъл в жилището, Викторио застрелял младата жена, взел детето им и избягал.

Столичната полиция го обяви за издирване, като блокира почти всички входове и изходи на София, а специални указания получиха дори граничните пунктове, защото се знаеше, че 26-годишният мъж е с лек автомобил и имаше възможност да напусна страната.

Няколко часа по-късно автомобилът на Викторио – „Фолксваген Голф“ бе локализиран на паркинга на бензиностанция в Горни Богров. При идването на полицаите обаче бащата прострелва Никол в главата, а след това и себе си.

И двамата бяха откарани в „Пирогов“, но въпреки усилията на лекарите момиченцето почина. Състоянието на бащата е тежко, но стабилно и пряка опасност за живота му няма. Той не е криминално проявен, а оръжието му е законно притежавано. Очаква се малко по-късно днес официален брифинг на прокуратурата и МВР, на който ще бъдат дадени подробности по трагедията. Следователи пък ще направят повторни огледи на двете местопрестъпления.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране