14.08.2015 | 22:35
Трагедия: Шестима българи загинаха при катастрофа в Германия
Шофьорът на микробуса късно видял, че камиона преди него е пазел да не се нацели в трактор с ремарке

При тежка катастрофа на северния околовръстен път на Берлин в петък са загинали шестима български граждани, пише германският вестник Der Tagesspiegel, позовавайки се на данни от полицията.

Жертвите – трима мъже и три жени – са пътували в микробус, който се е врязал в камион. При произшествието е оцелял само един от пътниците -25-годишен мъж, който е настанен в болница в германската столица.

От вътрешното министерство на Потсдам съобщават, че още днес са информирали българското посолство в Берлин за инцидента.  „Шокиран съм. Съчувствам на роднините на жертвите, моите съболезнования“, заяви министър-президентът на Бранденбург Диетмар Войдке.

Шофьорът на микробуса късно е забелязал ,че пътуващия пред него камион се опитва да не изпревари трактор с ремарке. Според немските пътни закони водачите са длъжни да се съобразяват с всяка селскостопанска техника, стъпила на платното. Каращия микробуса с българите обаче не е видял ремаркето и се врязал в камиона буквално на пълна газ.

Драмата се е разиграла заради зверското задръстване, което обикновено има на въпросния пътен участък. Микробусът с нашите хора ги е карал като селскостопански работници към Хамбург и те са гонели срокове Заради това и водачът е тръгнал да изпреварва.  От пострадалото превозно средство има само един оцелял- на 25 години , които е с множество травми по гръбначния стълб. на водача на камиона му няма нищо.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране