09.07.2019 | 21:58
Тръмп: Британският посланик е надут глупак
Британецът се изказа критично за правителството на САЩ
Американският президент Доналд Тръмп отправи за втори пореден ден нападки срещу британския посланик в САЩ, наричайки го „смахнат“ и „надут глупак“, предаде AP.“Чалнатият посланик, когото Обединеното кралство пробута на Съединените щати, не е човек, от когото се вълнуваме, много глупав човек“, написа Тръмп в Туитър. „Не познавам посланика, но са ми казвали, че е надут глупак“.

Тръмп избълва серия от туитове по адрес на Ким Дарък, часове след като министър-председателката Тереза Мей обяви подкрепа за британския дипломат на фона на полемиката с изтекла на страниците на в. „Мейл он сънди“ дипломатическа кореспонденция.

В нея Дарък се изказва критично за правителството на Тръмп, за „непоследователната“ му политика към Иран, за предполагаемите му връзки с руснаци и изказва съмнения дали Белият дом „някога въобще ще изглежда компетентен“. Възгледите на Дарък, които са били предназначени само за вътрешно ползване, поставиха в неловко положение двете страни, които често изтъкват своите „специални отношения“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране