04.04.2019 | 0:01
Тръмп заплаши да затвори границата с Мексико
Действията на Мексико през последните дни са намалили натиска върху американските гранични пунктове

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да затвори границата с Мексико, ако американският Конгрес не вземе незабавни мерки за справяне с имиграцията и с пропуските в сигурността, които според него създават извънредно положение в региона.

„Конгресът трябва да се събере и незабавно да елиминира пропуските по Границата“, заяви Тръмп в пост в социалните медии. „Ако няма действия, Границата, или големи части от Границата, ще бъде затворена. Това е Национално Извънредно Положение!“

Президентът на САЩ неведнъж е заплашвал да затвори южната граница заради проблема с имиграцията. Миналият петък той заяви, че ще я затвори тази седмица, ако Мексико не предприеме действия за спиране на нелегалната миграция.

Заплахата предизвика протести от водещи представители на бизнес средите и други обществени фигури. Те предупредиха, че затварянето на границата може да попречи на търговски сделки за милиарди долари и да възпрепятства милиони законни преминавания през границата.

Вчера Тръмп отстъпи донякъде от заплахата, заявявайки, че действията на Мексико през последните дни са намалили натиска върху американските гранични пунктове. Днес обаче той я поднови, призовавайки Конгреса на САЩ да предприеме действия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране