18.04.2021 | 21:27
Травми спряха Едмонд Назарян и Тайбе Юсеин за европейското
Първенството е от 19 до 25 април във Варшава

Две от големите ни надежди за злато на европейското първенство по борба – Едмонд Назарян и Тайбе Юсеин, получиха контузии в навечерието на шампионата във Варшава и отпаднаха от състава ни.

Юсеин е с леки болки от стара контузия, но треньорският щаб е решил да не рискува и да я запази за олимпийските игри. Тайбе спечели квота за Токио 2020 още на първата квалификация, световното в Казахстан през 2019-а, a през есента претърпя операция на коляното.

Тайбе Юсеин e двукратна европейска шампионка, а на последното първенство на Стария континент спечели бронзов медал, пише btvnovinite.bg.

Синът на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян – Едмонд, пък е с разтежение. Той спечели европейската титла преди година още с дебюта си при мъжете.

В категория до 60 кг на класическия стил България все още няма спечелена виза за Токио, като треньорите ще избират между Назарян-младши и Иво Ангелов за олимпийската квалификация в София от 6 май.

Пета европейска титла в полската столица ще гони Биляна Дудова, която ще стартира при 59-килограмовите. Само преди дни тя стана първа на турнира „Дан Колов-Никола Петров“ в Пловдив и взе приза за най-добре представила се българска състезателка.

На тепиха ще излязат още спечелилите олимпийски квоти Миглена Селишка (50) и Евелина Николова (57). Юлияна Янева ще се бори в категория до 72 кг, в която през месец декември триумфира със световната купа.

В състава са още София Георгиева (65) и Мария Оряшкова (76), както и Сезен Белберова (55).

При мъжете в класическия стил ще участва Кирил Милов (97), който също е с квота за Токио 2020.

В свободния стил при мъжете на тепиха ще видим Мирослав Киров (74), Георги Вангелов (61), който е с квота за Токио 2020, както и носителят на златния пояс „Дан Колов“ Микяй Наим (57). В състава са и натурализираните чеченци Ахмед Магамаев (92) и Ахмед Батаев (97).

Европейското първенство по борба е от 19 до 25 април.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране