16.12.2019 | 11:00
Три ракии изпил шефът на Пътното в Перник и седнал да кара
Такова провинение се наказва със затвор от 1 до 3 г. и отнемане на книжката

Три ракии изпил шефът на Пътното управление в Перник вечерта, когато беше хванат пиян зад волана. Това е обяснил самият Петър Басмаджиев пред патрулните полицаи, каза Слави Лазов, началник сектор „Пътна полиция” в ОДМВР-Перник, съобщава Нова тв.

Басамджиев беше хванат пиян зад волана в неделя сутринта. Дрегерът е отчел 1,6 промила. По закон такова провинение се наказва със затвор от 1 до 3 г. и отнемане на книжката. Басмаджиев е шеф на Пътното в Перник едва от месец. Бил и кандидат за общински съветник. Преди това се е занимавал с частен бизнес, участвал е и в приватизационни сделки.

„При обход на патрулите в неделя сутринта, около 03:30 часа е спрян за проверка в централна градска част на Перник. Извършената проба е отчела 1,66 промила”, разказа Слави Лазов, началник сектор Пътна полиция в ОДМВР-Перник. „Признал е пробата, но е отказал кръвна проба. Признава, че е употребил алкохол, няма конфликт с полицията ”, обясни още Лазов.

По думите му е започнало бързо досъдебно производство, а материалите са предоставени на разследващия полицай.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Толкова е изпил и Джамбазки когато алкохолния тестер е показал 0.015 АСК. Този полицай без работа. А Джамбазки с глоба само и вестниците раздухват историята за началника на полицията,а за Евродепутата алкохолик не казват дума вече по заповед на кого?. Нали са оставили Джамбазки 2 часа да стои преди да му вземат кръвна проба в София вместо в Сандански за да му падне алкохолното съдържание в кръврта от 0.015 до 0.011.4 за да се отърве с глоба само. Значи единия има големи политически връзки и те го покриват а другия няма и го изгонват от работа.Мафиозка история и справедливост по Български.Този евродепутат щеше да е арестуван еднага и затворен заедно със взета книжка и кола в нормална не корумпирана страна. Заедно със плащане на глоби една година без шофьорска книжка и посешаване на психиатър или курсове за алкохолизъм, както и когато му разрешът да шофира селд като мине отново шофьорски тест, ще бъде със инсталиран тестер в колата за 3 години, само ако е трезвен колата му ще запали, и застраховката му за кола ще скочи 10 пъти. Такива неща в управлявана от мафия страна не стават. Кои да има доверие в такава страна.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране