05.04.2015 | 13:26
Цар Киро пак на свобода
Болен съм, но съм при семейството си, доволен е ромският барон

Кирил Рашков е отново на свобода, след като беше близо 9 месеца в ареста. Специализираната прокуратура е пуснала ромския благородник още в петък, написа „24 часа“. Цар Киро бил посрещнат и откаран у дома от близките си. „Болен съм, лекувам се. Все още не ми е минал стреса и дископатията. Важното е, че съм у дома при семейството си“, пред Блиц ромският барон.

„Рашков се обади по телефона да ми каже, че се прибира“, потвърди адвокатът му, който поясни, че прокуратурата не е имала избор и е трябвало да го освободи, след като спецсъдът върна делото заради процесуални нарушения. На обвиняемия не е дадено да се запознае с обвинителния акт, тъй като му прилошало и не можел да го прочете.

Законният срок за престой в ареста на Рашков изтече на 10 март. Цар Киро бе доведен в съдебната зала от болницата на Софийския затвор. Ромският лидер бе задържан при зрелищна акция на 10 юли м.г. в хотела му в Пловдив. Повдигнато му беше обвинение за пренасяне на 501 гр. живак от турция, както и за държане на антики и 2,8 кг амфитамини.

Спецпрокуратурата пое делото на Рашков септември миналата година

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране