15.05.2019 | 19:08
Цацаров освободи един от заместниците си, защото не искала да работи с него
Възникнала липса на усилия от страна на Богданова да работи с административния ръководител, т.е. с него

Месеци преди края на седемгодишния си мандат главният прокурор Сотир Цацаров се раздели с един от заместниците си. Зам.-главният прокурор Пенка Богданова е освободена от поста си по негово предложение. Това се случи с единодушно решение на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет в сряда, съобщи lex.bg. Богданова бе преназначена като редови прокурор.

На заседанието Цацаров посочи няколко причини за предложението си. Той обясни, има възникнала липса на усилия от страна на Богданова да работи с административния ръководител, т.е. с него. Нямала и комуникация с останалите заместници.

Според Цацаров освобождаването на Богдановa няма да повлияе негативно на работата на екипа му, защото задълженията ѝ щели да се разпределят между останалите заместници. Той заяви, че трябва да има пълна комуникация между заместниците му, каквато в случая не открива.

Не е ясно как изведнъж се е появила липса на комуникация. Пенка Богданова е зам.-главен прокурор от началото на 2013 година. Преди това тя беше един от известните пловдивски прокурори.

След повишението ѝ като заместник-главен прокурор тя неизменно отговаряше за правните позиции на Върховната касационна прокуратура. През последните шест години Богданова неизменно се явяваше в правната комисия на Народното събрание от името на Сотир Цацаров, за да защитава неговите позиции. През миналата година тя дори бе спрягана като удобен вариант за нов главен прокурор заради безконфликтния си характер.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране