08.03.2016 | 0:01
Цацаров поиска имунитета на корумпиран депутат от ДПС
Илиев е разследван за участие в длъжностно присвояване в особено големи размери чрез фиктивни договори за над 3 млн. лева

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемане на имунитета на депутата от ДПС Илия Илиев. Той е председател на партия ДРОМ, коалиционен партньор на СДС и бивш общински съветник в София от ГЕРБ. Илиев е разследван за участие в длъжностно присвояване в особено големи размери чрез фиктивни договори за над 3 млн. лева, с които е ощетена Националната компания “Железопътна инфраструктура”.

Прокуратурата има доказателства, че в периода 2007-2009 г., когато Илиев е общински съветник от ГЕРБ, чрез подставени лица е контролирал 3 фирми – “Розалия ММ” ЕООД, “Енерджи груп 2003” ЕООД и “Строителство и инвестиции” ЕООД.

С тях били сключени 4 договора за ремонт и строителство. Въпреки че не са изпълнили нито една от договорките, те са си получили парите. Строителните дейности не са били извършени от фирмите, контролирани от Илиев, а от работници на възложителя по разпореждане на директорите им. Прокуратурата констатира, че Илиев умишлено е улеснил шефовете на железопътна секция в Русе и на поделение “Транспортно строителство и възстановяване” в Горна Оряховица в присвояването на чужди пари. Двамата директори също са привлечени като обвиняеми.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране