03.02.2015 | 17:54
Цацаров уволни Пепи Еврото
Отстраняването на шефа на Столичното следствие идва часове, след като ВКС оневини напълно "абсолютния престъпник" Цонев
Сотир Цацаров

“На 3 февруари 2015 г. Петьо Петров, завеждащ Следствения отдел (СО) към Софийска градска прокуратура (СГП), е подал заявление за освобождаване от ръководна длъжност”.

Това съобщиха преди броени минути от прокуратурата. Временно, до определяне на титуляр, ръководството на СО към СГП е възложено от градския прокурор на негов заместник.

Петьо Петров е подал заявление до главния прокурор Сотир Цацаров. В него Петров уведомява, че предвид днешното решение на Върховния касационен съд (ВКС) по делото за даване на подкуп от страна на бившия военен министър Николай Цонев, в което се твърди, че се касае “за емблематичен пример на полицейска провокация, инсценирана и проведена с участието на свидетеля П. Петров под ръководството на лица от службите за сигурност, полицията и държавното обвинение”, той моли да се извърши “пълна проверка, която да изясни всички факти и обстоятелства по случая и действията на абсолютно всички длъжностни лица от всички посочени в решението институции – МВР, ДАНС, прокуратура, без оглед и значение на длъжностите, които са заемали към онзи момент, както и понастоящем”.

Проверката ще се извърши от прокурори от Върховна касационна прокуратура (ВКП).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране