09.02.2015 | 18:54
Цацаров знае кой българин е държал $264 млн. в швейцарския клон на HSBC
В периода 1990-2007 г. 74 българи или хора, посочили адреси в страната, са прекарали през трезора средно по 5 милиона долара

На Главна прокуратура са предоставени данни за имената на българите, които  са разкрили сметки в швейцарския клон на HSBC и парите, които са преминали през тези сметки. Досега обаче оттам няма коментар по темата, макар цифрите да са фрапиращи.

264 милиона долара е най-голямата сметка на български гражданин, който е използвал „швейцарската пътека” за укриване на доходи, пише френският вестник „Монд”. Днес изданието предостави информация за разследването на канала, прокаран от швейцарския филиал на британската банка HSBC.

Сред възползвалите се от канала на банката в периода 1990-2007 година са и 74 българи или хора, посочили адреси в страната, които са прекарали през трезора средно по 5 милиона долара.

Разкритията показват схема за избягване на данъци и укриване на капитали на обща стойност 120 милиарда долара от над 200 страни.

Страната ни се нарежда на 69-то място в глобалната класация по размер на средствата, постъпили в швейцарската HSBC Private Bank, поделение на втората по големина банка в света – британската HSBC.
Сред водещите в тази класация са Швейцария, Великобритания, САЩ, Франция и Италия, откъдето са били източени милиарди.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране