04.07.2024 | 19:38
Целувката на смъртта: Борисов и идиотите край него са ясни, но защо умни хора му се връзват?
Проф. Никола Габровски, Мария Габриел, Даниел Митов, Росен Желязков… Кой е следващият?
Вече няма съмнение, че който бъде прегърнат, целунат или влезе в съюз с Борисов, после плаща жестока цена. В мафиотските филми и книги това е т.нар. “целувка на смъртта”. Да не отиваме в крайности, че случаите на употребени от боса, които след това губят позициите си в политиката се множат.

Ако си бил гаров милиционер и някой те е вкарал в политиката, ще му бъдеш верен до гроб. Ще го каниш на сбора на село, ще му правиш подаръци и ще тичаш с ибрика. Същото е и ако си просто ченге, а са те направили министър или главен секретар на МВР. Може да си завършил география, а да управляваш милиарди за строежи на магистрали и пътища. Целуваш ръка и дупе, няма как… Важи и за цехова майсторка, командвала парламента.

Доста са в ГЕРБ подобни кадри – новите центуриони на императора от Банкя, да извиняват за сложната римска титла.

Много е възможно след столетия археолози да открият предмети, които да разкрият, че Бойко Борисов освен за пожарникар, е учил и актьорско майсторство. Не знаем какви ще са точно доказателствата, но едно от тях сигурно ще е таен дневник на Христо Мутафчиев… Но да оставим тази главоблъсканица на проф. Николай Овчаров – на Перперикон всичко е възможно…

Актьорските заложби на Борисов проличаха отново в трагикомедията „Редовно правителство 7“. Лидерът на ГЕРБ едва ли е знаел, че тези дни се навършват 100 години от смъртта на Франц Кафка, но действията му бяха като на герой на родения в Прага гений.

Имената на 90% от предложените от Борисов министри бяха все лица от кръга, спечелил си различни епитети и съмнения за корупция от предишни участия във властта, повечето основателни. Един дори бил готов да остави четката и платното за малко и пак да „нарами“ спорта. Възторжени фенове на изобразителното изкуство от Варна, а в момента пациенти на лечебно заведение със специфичен профил, били разстроени съвсем искрено: „Ах къде отива нашият Айвазовски“… Мъка.

Както и да е. Тези са ясни.

Друг въпрос се натрапва отдавна: Защо умни хора се връзват на бойковите тарикатлъци?

Колко души вече употреби, които след това потънаха в политическия нафталин. Не е нужно да се връщаме много назад във времето за примери в това отношение.

Проф. Никола Габровски, Мария Габриел, Даниел Митов, Росен Желязков… Сигурно пропускам някои.

Габровски се върна в „Пирогов“ и отново лекува болни  – добре. Но за подигравката с Габриел и до днес няма обяснение. Защо Борисов й причини всичките сцени и лицемерни епизоди, вкарвайки я в идиотски ситуации?

Последният – Росен Желязков е образован човек с отлично образование, няколко езика и обща култура, далечна за немалко депутати от ГЕРБ колкото Плутон от Земята, пострада абсолютно незаслужено. Това може дори да се окаже край на политическата му кариера.

Борисов постъпва по този начин, защото го интересува само и единствено неговата полза. Това едва ли е тайна за образовани и интелигентни хора. Тогава защо му се връзват? Зависимости?

Много жалко, ако това е обяснението. Дано да бъркам.

Случилото се обаче е повод за размисъл в ГЕРБ: няма ли някой да изрече очевидното? Да се готви Рая Назарян…

Огнян Стефанов, Фрогнюз

2 коментара

 1. Кики каза:

  Оги Стефанов страда… Кто преориентирал се от агент на ДС в психодесен, жълтопаветен, евродемократ, той искрено страда за пропиляната “харвардска” кауза да продължи и надгради грабежа на ГЕРБ…..

 2. м даа каза:

  Просто е! Борисов е човекът харизма. Хората навярно гласуват за него! И без него не се знае дали тези умни и образовани хора ще са в парламента и политиката изобщо.
  Понякога харизмата на човек е по-важна от титлата академик и от това да знаеш няколко езика.
  За да сме наясно, 30% са доста необразовани и навярно подкрепят разни партии като Атака, Възраждане – тук ще възроптаят всички и ще започнат ама аз съм интелигент… Други 10% са турци и интересчии българи гласуващи за ДПС, 50% хара тип Борисов и колко да са ви разумните хора? а? колко да са 3-4%. М даааааа
  и за жалост на тези 3 % интелигентни хора не им пука и не се обаждат и не участват в управлението. това е. доста елементарно и доста повърхностно обяснение но това е!
  Хората харесват Борисов и гласуват за него. а тези около него го използват за ракета носител в политиката в финансите и т.н.
  За ПП с Киро канадския гражданин и кокорчо ментата не говоря – явно в българия има доста луди които се мислят за елита на нацията без да отбират от нищо!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране