16.03.2015 | 10:53
Цигани събират такса „спокойствие“, трима братя бият и изнудват българи за пари?
Хората в село Чомаковци събират подписи за изселването на братята Георги, Петко и Минчо и техните близки, заради тормоза, на който са подложени

Ромска фамилия събира такса „спокойствие“ от жителите на село Чомаковци, Община Червен бряг.

Местните хора твърдят, че са подложени на тормоз от трима братя, които ги бият и ограбват. За да се спасят от тях, чомаковци събират подписи за принудителното изселване на Георги, Петко и Минчо Георгиеви, които са се самонастанили в изоставени къщи.

Пред камерата на Нова телевизия обаче Петко, който е лежал в затвора за кражби, заяви, че си е купил къщата и никого не бил ограбвал. Жена му пък добави, че слуховете се разпространяват от техни врагове. Те разказаха за враждата си с другата ромска фамилия – Златкови, които ги били нападнали в четвъртък и така се стигнало до стрелба. Полицаи и жандармеристи от Плевен разтървали двете фамилии и задържали за 24 часа Петко и двамата му братя. От Златкови обаче никой не е бил арестуван.

Хората от Чомаковци обаче споделиха, че ромите им крадат дори керемидите от къщите. Неотдавна тръба от покрив увиснала и когато стопанинът на къщата я дръпнал, с нея паднало и малко циганче. Веднага се появили цигани с брадви и само бързата реакция на съседите, спасила човека да не бъде линчуван, макар че нямал никаква вина.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране