16.03.2015 | 19:20
Циганин преби жестоко лекарка, за да я ограби
Д-р Джонева е с изваден далак и много травми, очаква я трудно възстановяване

34-годишен рецидивист нападна и преби жестоко 54-годишна лекарка от Хасково, за да я ограби. Жената е оперирана по спешност, съобщиха от МВР.

Нападението е извършено в петък, около 20.30 часа, на хасковската улица „Одрин“. Общопрактикуващият лекар д-р Велислава Джонева е нападната в гръб от мъж с качулка на главата, който й е нанесъл жесток побой. Нападателят я повалил на земята, нанесъл й множество удари по главата и тялото и откраднал дамската й чанта. В нея имало 130 лева, лични документи, две кредитни и дебитна карта, лекарски слушалки и ключове. След това грабителят избягал.
Пострадалата е транспортирана с опасност за живота в хасковската болница, като при прегледа е установена фрактура на ребра вляво, контузия с кръвонасядане на белия дроб, разкъсване на далака с последвал кръвоизлив в коремната кухина.

Д-р Джонева е оперирана по спешност, като далакът й е отстранен. Настанена е в реанимацията. „Да беше поискал чантата, щях да му я дам, но той започна да ме удря“, разказа пребитата лекарка, цитирана от „Хасково нет“.

В неделя извършителят на жестокия побой е задържан. 34-годишният Йордан Асенов е с множество криминални регистрации за кражби, хулигански прояви и повреждане на чуждо имущество. При извършения обиск в дома му в ромската махала на Хасково, полицаите са открили откраднатите вещи.

Образувано е досъдебно производство. Предстои прокуратурата да реши дали ще поиска от съда налагането на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“,

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране