06.02.2015 | 9:35
Циганки с метли подпукаха Емилия Масларова
С какви пари си купихте палто като социален министър, атакуват я в ефир

Спор за социалните помощи и детските взриви ефира на TV7. Ромки от квартал „Изток“ в Кюстендил атакуваха бившата социална министърка Емилия Масларова и я попитаха в ефир с какви пари си е купила скъпото палто по време на нейния мандат.

„На такива въпроси няма да отговарям, в такава некоректна полемика не влизам“, сопна се Масларова.Пред камерата се бяха строили жени с метли, които си искат пари за детските, а не други помощи. „Трябва да се стимулира раждаемостта и да залегне над образованието. А какво иска министър Ивайло Калфин – да раждаме до 3 деца?. Това са политически пиари на жопределени политически партии, които са недоволни от нашия електорат, защото не ги подкрепят“, заяви Рая Димитрова, зам.-председател на Евророма. Тя пресече реплика на Емилия Масларова: „Моля да не ме прекъсвате“.

„Това не е политически пиар, а ангажимент на всеки българин гражданин. Да пита къде отиват парите му и на кого се дават помощи. Без значение дали си от етноса или не. Не става само да метеш и да не произвеждаш. как ще се пълни бюджетът. Социалните помощи са помощи, не са осигуровки“, обясни Масларова.

„Ангажиментът на държавата е да открие работни места. Колко висшисти стоят без работа, защото ги е срам да метат. И получават социални помощи“, контрира я Димитрова. Ромка, която заяви, че няма образование, каза: „Нуждая се от работа, а не да разчитам на детски“.

„40% от децата до 4 клас в обществото са функционално неграмотни. По този начин се мултиплицира наследствена бедност“, хпродължи тезата си Масларова. „Никакви пари на ръка“ отсече тя във връзка с изплащането на детските.

Сегашното предложение на министър Калфин, което подкрепи Масларова е свързано с промяната на модела за насърчаване на раждаемостта. Идеята е добавките да се плащат на семейство, а не за дете. Домакинствата с един малчуган ще получават 35 лева, при две деца сумата ще е 85 лева, а при три – 130 лева. За четвъртото и последващо дете подкрепата ще бъде по-ниска от 35 лева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране