20.08.2015 | 0:06
ЦИК записва партии за изборите от вторник
Формациите ще имат 16 дни за регистрация

Регистрацията на желаещите да участват във вота през октомври партии и коалиции започва от идния вторник. Това съобщиха вчера от Централната избирателна комисия (ЦИК), която ще приема документите в бившия Партиен дом, където се помещава. Така формациите ще имат 16 дни за регистрация, тъй като последният срок за това изтича в 18 часа на 9 септември.

Младежите на ГЕРБ вече заеха пост пред вратите на ЦИК, за да може партията да спази традицията си и да се регистрира първа. Не това обаче ще реши дали ще получат челното място в бюлетината, жребий, който ще разпредели номерата за всички формации. Вече се появи предложение към ЦИК тези цифри да стартират над 100, за да се избегне припокриване с номерата на отделните кандидати за общински съветници, които също ще са върху бюлетината за отбелязване на преференции.

След регистрацията в ЦИК формациите трябва да направят и втора такава в съответната общинска избирателна комисия, като срокът за това е до 40 дни преди изброите. Коалициите пък ще имат време до 19 септември да правят рокади в съставите си, като гонят или присъединяват нови партии.

1 коментар

  1. Ник каза:

    Няма ли най-сетне да премахнете тази гавра със знамето! Конституция на РБ,чл.166

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране