06.03.2015 | 19:22
Цирк: Москов тича в кулоарите, но изпусна контрола
В парламента биха звънеца, преди министърът да стигне в залата

Краят на пленарната седмица в парламента завърши зрелищно. Здравният министър препускаше в кулоарите, за да стигне по-бързо до пленарната зала, където го чакаха. Буквално секунди обаче не му стигнаха, за да „спаси“ участието си в петъчния парламентарен контрол.

И на крачки от пленарната зала Москов чу звънеца, който сложи край на заседанието десетина минути по-рано заради липсата му.  Минути по-рано председателстващият заседанието Иван Иванов от Реформаторския блок обяви, че здравният министър закъснява. И обяви, че ще му отпусне минутка време, за да пристигне. Москов обаче не дойде след нея и това напрегна председателстващите заседанието, тъй като те се излъчва на живо по БНТ и БНР.

В същото време Иванов попита другия заместник на парламента – Димитър Главчев, дали има информация от министъра, но отговорът беше отрицателен.  Тогава председателстващият обяви: Надяваме се министърът да е в добро медицинско здраве, и удари звънеца за край на заседанието.

По-късно от здравното министерство съобщиха, че Москов е изпратил писмо до председателя на Народното събрание Цецка Цачева, в което изразява дълбокото си съжаление от факта, че закъснението му за парламентарен контрол днес е попречило на планирания дневен ред на заседанието на Народното събрание.

Закъснението на министър Москов е било заради продължила повече от предвиденото време работна среща. В писмото си той уверява за бъдещо стриктно съблюдаване от негова страна на Правилника за работа на Народното събрание.

1 коментар

  1. SOS каза:

    НАРКОТИКА НЕ ПРОЩАВА

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране