01.08.2015 | 0:02
ЦСКА обяви фалит
Закриха отбора на най-младия капитан на „червените”

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров е внесъл молба в Софийския градски съд клубът да бъде обявен в несъстоятелност. Този ход не е толкова изненадващ и бе очакван, след като преди дни бе регистрирано ново дружество – “ФК ЦСКА”. За момента през него ще минават всички парични трансфери. Тепърва ще се открие процедура по обявяване на фалит и вероятно влизане на синдик в клуба.

Същевременно ръководството на ЦСКА направи реформи в ДЮШ на клуба. Според информация на Спортал – набор 2000 е закрит. В тази формация се състезаваше талантът на “червените” Валентин Антов, който по всяка вероятност ще бъде прехвърлен в друг набор. Младокът влезе в историята, тъй като бе капитан на представителния тим на “армейците” по време на контролата с „Вихрен” и стана най-младият капитан на клуба през всички години. Сега ЦСКА ще разполага с три набора (1997, 1999 и 2001), плюс няколко подготвителни групи.

Вчера стана ясен часът и датата, на които ЦСКА ще започне да се състезава във „В” група. В неделя, 9 август, от 18 часа „червените” откриват сезона срещу „Струмска слава” (Радомир). Липсата на подписан договор за телевизионно излъчване вкарва мача на ЦСКА на общо основание с останалите двубои от кръга, които по програма са по едно и също време.

Шефът на зоналния съвет на БФС Валентин Чакъров обаче уточни, че ако бъде подписан договор за телевизионно излъчване, специално за ЦСКА промени могат да настъпят. “Все още няма подписан такъв договор. Програмата е изготвена и действаме по нея. Ако има някаква промяна, то със сигурност ще бъде отразена,” заяви Чакъров.

Вчера бе проведена едночасова среща между ръководствата на „Канал 3” и БФС, за да се сложи точка на спекулациите за тв правата за “В” група. Медията има договор за срещите от аматьорските дивизии. “Ние ще излъчваме мачовете на ЦСКА. Ако някой иска да прави нещо – да заповяда на преговори с нас”, заявиха от Канал 3.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране