09.11.2020 | 13:02
ЦСКА отмъква треньора на Локо Пд
Босненецът вече е обявил в Локо Пловдив, че напуска, като се позовава на клауза в договора си

ЦСКА сензационно подписва  с хита сред треньорите в efbet Лига Бруно Акрапович.

Босненецът вече е обявил в Локо Пловдив, че напуска, като се позовава на клауза в договора си. Според нея при по-добра оферта настоящият му клуб няма право да го задържи.

Очаква се само официалното подписване на контракта. Представянето на „Армията“ на Акрапович, който през уикенда е уточнил всички детайли по договора на 5-часова среща с ръководството на „червените“, ще бъде в сряда, когато той за първи път ще изведе на тренировка „червените“.

В Борисовата градина са преговаряли с куп специалисти от чужбина, но е надделяло мнението, че на този етап от сезона е риск да назначат западен треньор. За избора на Акрапович решаващи се оказали няколко фактора. Най-вече способността му да печели решителни мачове, както и че е полиглот, владеещ говоримо 9 езика – български, сръбски, немски, английски, френски, испански, италиански, турски и албански, което гарантира пряка комуникация с всички от многонационалната селекция на „червените“.

Спецът има и славата на страхотен мотиватор, изповядващ модерния днес директен футбол. В кариерата си на играч Акрапович се засича с Юрген Клоп в Майнц, а после и с Цанко Цветанов в Енерги Котбус. Като наставник е водил втория тим на Волфсбург, отбори в Хърватия, Гибралтар и Македония. От 2017-а е в Локо Пд и със „смърфовете“ спечели 2 пъти поред купата и веднъж Суперкупата на България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране