10.09.2015 | 0:01
ЦСКА получи глоба и наказание за бъдещето
Когато се върнат в професионалния футбол, "червените" няма да имат право на трансфери

Спортният арбитражен съд (CAS) в Лозана (Швейц) забрани трансферите в ЦСКА за период от два прозореца – един летен и един зимен. Санкцията бе наложена за провинение в близкото минало и ще влезе в сила в неясен момент от бъдещето. Това стана ясно, след като “червените” загубиха поредно дело, заведено от бивш техен играч във ФИФА.

Става дума за съдебен спор с португалския дефанзивен халф Бернардо Тенгариня и левия бек от Кабо Верде Нилсон Антонио, които се подвизаваха на ст. “Българска армия” за кратко през сезон 2012/2013. Първият изигра само 6 мача, а вторият – 5, през есента, след което и двамата отпаднаха от сметките на треньора Стойчо Младенов.

Заради неправомерно прекратяване на договорите им през зимата на 2013 г. двамата претендираха за неустойка от общо 500 000 евро, а от клуба твърдяха, че са уволнени дисциплинарно заради неявяване на извънредно насрочени тренировки в периода 16 декември 2012 г. – 4 януари 2013 г. От CAS обявиха претенциите на ЦСКА за нищожни и клубът трябва да изпълни финансовите претенции на Тенгариня и Нилсон. Освен това “армейците” няма да имат право да привличат нови футболисти в рамките на първите два трансферни прозореца, след като клубът върне професионалния си статут.

Същевременно от Борисовата градина взеха решение да освободят от школата на клуба детето, чийто баща удари майка на друго хлапе по време на мач на “червените”. Мъжът наби жената и избяга по време на турнир за деца, родени през 2004 г., преди няколко дни, а вчера от ЦСКА излязоха с официална декларация:

“Ръководството на ЦСКА взе решение да отстрани от тренировъчен и състезателен процес детето, чийто баща беше замесен в грозната случка. ЦСКА като клуб никога не е толерирал подобни вандалски прояви и такива действия не подхождат на нашия морал! Във философията на ЦСКА винаги на първо място е било спортсменството и честната игра! Конфликтите се решават на терена чрез игра, а не извън него с юмруци. Да запазим играта, да запазим децата!”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране