23.07.2015 | 0:05
ЦСКА започва във В група с минус 21 т.
Причината е в неизчистени задължения към бивши играчи на тима

Има реална опасност ЦСКА да стартира участието си в първенството на В група с минус 21 т. Причината са задължения на клуба по дела, заведени от бивши играчи на клуба. Най-голямото от тях е за 320 000 евро към мениджъра Генади Вучков, с чието съдействие на ст. “Българска армия” дойдоха футболистите Илиас Кириакидис, Тасио, Михаил Венков и Сержиньо. За всеки от тях се дължи комисиона от 80 000 евро, като още на 8 юли Върховният касационен съд нареди сумата да бъде изплатена.

При неизпълнение на това нареждане за всеки от играчите ЦСКА ще трябва да губи по 3 т. от актива си, което означава минус 12 т. Другите 9 ще бъдат загубени за неизплатени задължения към бившите играчи на “червените” Елиот Гранден, Юнес Бенжелюн и Игнасио Варела. За последния глобата може и да отпадне, тъй като ФИФА нареди дългът към него – 68 750 евро, да бъде изплатен до края на месеца.

Отделно от това ЦСКА дължи 200 000 евро на УЕФА за нарушаване на финансовия феърплей. Тя бе наложена още по времето, когато клубът се управляваше от Александър Томов и Александър Тодоров и трябваше да бъде платена до края на юни, но това не е станало. Затова “червените” могат да бъдат наказани със забрана за участие в евротурнирите за 3 сезона, като тя влиза в сила само при класиране на тима за тях. При това положение дори да се върне по най-бързия начин в А група, ЦСКА ще може да играе в евротурнирите най-рано през 2020 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране