17.03.2021 | 8:56
Цв. Цв.: Ако не беше „Апартаментгейт“, отново щях да наусна ГЕРБ, защото връзката им с ДПС е видна
"Републиканци за България" е платила 200 000 лв. за предизборна агитация по БТВ

Ако не беше „Апартаментгейт“, отново щях да напусна ГЕРБ, защото връзката им с ДПС е видна. Това каза пред БТВ бившият заместник на Бойко Борисов и настоящ лидер на „„Републиканци за България“ Цветан Цветанов. Новата му партия е платила почти 200 000 лв. без ДДС на телевизията за предизборна агитация.

„Уверени сме, че ще спечелим. Имаме невъзможност на правителството да се справи дори с третата вълна на коронавирус. Не се изградиха COVID болници. България на легла в болнични заведения е на първо място. Трябва да се направи актуализация на бюджета, защото безугледното харчене на средства ще рефлектира върху дефицита, който ще бъде увеличен. За мен е важно и въвеждането на електронното управление, което да бъде и приоритет не само за нас, а и за всички политически формации. Върховенство на закона с намаляване на политическата квота във ВСС и също така намаляване на мандата на главния прокурор. Много е важно Пленумът да бъде като общо събрание“, коментира Цветанов. Той посочи, че за него е важно да се подпомогне малкият и средният бизнес. „В кметствата предлагаме делегирани бюджети от минимум 10 000 лв. Програмата ни е около 50 страници. Убеден съм, че ние сме първата партия, която представи своите секторни политики“, добави той.

На въпрос за възможни коалиции в новия парламент, Цветанов отговори, че БСП, ГЕРБ и ДПС са червена линия. „Искаме да знаем какви са трансатлантическите политики, които ще се реализират. Да блокираш един приоритет като присъединяването на Западните Балкани към ЕС, който е заложен през 2018 г., това означава, че или не си се справил добре, или си излъгал, когато си го сложил като акцент през 2018 г.“, отбеляза той.

По думите му всеки е допускал грешки, но затова политиката е, когато имаш възможност да се развиваш и да не допускаш грешки. „Може би в качеството си на вицепремиер и министър на вътрешните работи съм правил изказвания от политическо лице. Визирам операциите, за които трябваше да има повече дискретност“, уточни той.

За „Апартаментгейт“ Цветанов коментира, че има само едно жилище, в което живее със семейството си. „Ако не беше „Апартаметгейт“, отново щях да напусна ГЕРБ. Връзката между ГЕРБ и ДПС е видна. Хората във Велико Търново дори казват, че първите трима в листата са от ДПС. Между мен и Борисов е имало постоянно различия. Например, случаят „Скрипал“ и това, което България направи да не обяви позицията си и да не предприеме действията си“, каза още Цветан Цветанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране