20.02.2021 | 21:00
Цв. Цв. бълнува, че ще е „незаобиколим фактор“ в следващия парламент
Целта на „Републиканци за България” била да бъде в тройката на предстоящите избори

„Ще бъдем незаобиколим фактор в парламентарната дейност на следващия парламент. Което означава, че ще бъде незаобиколим фактор и при формирането на следващия парламент”.

Това заяви наперено в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Нова нюз председателят на „Републиканци за България” и бивш зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му в „Републиканци за България” има „една червена линия“, зад която са БСП, ДПС и ГЕРБ. „От тази гледна точка смятам, че трябва да се промени цялото политическо говорене и да се промени статуквото, което е днес в България”, посочи любителя на апартаменти с частен асансьор.

„Знаете, че три са възможностите, които предлага президентът по Конституция като връчване на мандат. Първият, вторият и третият – може да бъде връчен от избора, който ще направи държавния глава и това не означава, че ще бъде третата политическа сила”, заяви Цветанов.

Целта на партията му е да бъде в тройката на предстоящите парламентарни избори, колкото и несериозно да изглежда това на база социологическите проучвания. Припомняме, че всички агенции дават между 0,6 и 1,2% подкрепа за партията на Цветанов, което е между 4 и 7 пъти по-малък от минималния резултат за попадане в парламента.

По отношение на броя депутати, които ще влязат от партията му в парламента, той посочи: „Всичко ще зависи от броя партии и коалиции, които ще влязат и броя на парламентарните групи, които ще се създадат”.

„Мисля, че ГЕРБ започва да се превръща в нежелан партньор на почти всички извънпарламентарни партии и коалиции, които участват в тази политическа надпревара. Времето ще покаже какви ще са разговорите, които ще се водят, и каква ще бъде формулата за управление на страната. Не изключвам вероятността ГЕРБ да не участват въобще в управлението на страната. А и те нямат интерес да управляват. Защото те искат да минат в опозиция – особено с това тежко наследство, което оставят, няма кой да иска да управляват”, категоричен бе Цветанов.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране