08.10.2015 | 8:44
Цветан Василев: Не вярвам на Борисов, той обещава всичко на всички
Кръговете около ДПС организираха ограбването на активите на КТБ, казва банкерът

Аз трябва да докажа своята невинност. Моделът на КТБ беше един от малкото, които можеха да поставят работеща банка в кризата от 2009 г. Не ме е страх, че мога да бъда арестуван в България. Въпросът е, че нямам гаранции за справедлив процес. Убеден съм, че безправието на прокуратурата към мен може да придобие уродливи форми, каза скандалният банкер Цветан Василев в интервю за Люба Кулезич в ефира на ТВ7.

Бойко Борисов обещава всичко на всички. Не му вярвам, вярвам само на писани документи. Притеснява ме бездушието на обществото, каза Цветан Василев. Кръговете около Пеевски организираха ограбването на активите на КТБ. В момента най-сериозният бизнес в България е брокерският бизнес за активите на банката. Те предлагат всички мои компании. Компанията не е със сменена собственост, но те предлагат нейните активи. Аз знам, че в банката има активи за минимум 2 млрд. лева и те могат да бъдат осребрени, категоричен е Василев.

Независимо от всички опити на Горанов бюджетният дефицит е 3,8%, това е много опасно за държавата, алармира банкерът. Аз нямам комуникация с Борисов. Държавата и кредиторите на КТБ, заедно с моя помощ, могат да изплатят неизплатените средства чрез изкупуване на работещите активи в самата банка, категоричен е Цветан Василев. Бойко Борисов трябва да потърси начин и да прецени дали може да работим с план за намаляване на щетите от атаката върху КТБ. Владислав Горанов обработва общественото мнение. Атаката и събарянето на банката са изчислени от тях. Аз продължавам да твърдя, че КТБ е най-виталната банка в България, обясни за Кулезич Цветанов.

Цинизмът на това правителство е толкова голям точно заради това, че аз не знам каква част от министрите на Борисов са негови, а не под контрола на ДПС. Знам всички отношения на Горанов с ДПС. Те имат изключително близки отношения, категоричен е Цветанов. Абсолютно необходима е държавна помощ, за да се спасят активите на КТБ. Аз с това интервю казвам на Борисов, че е време да потърсим начин за намаляване на щетите и спасяване на бизнеса, сигурен съм, че ще намерим подкрепа и във вложителите, за да бъдат поне частично компенсирани. Срамно и недостойно е да се обвиняват тези хора, че били алчни, каза Цветан Василев.

Ако Бойко Борисов не реагира на моето предложение, това ще е знак за задкулисното управление в това правителство, смята Василев. Целият отбор на Борисов имаше една цел – да ограничи влиянието на моята банка с идването на първото му правителство. Борисов добре знаеше мястото на КТБ в индустрията и енергетиката на България. КТБ спаси ВМЗ-Сопот, Борисов знаеше това, завърши първата част на интервюто на Кулезич с Цветан Василев.

2 коментара

  1. Муци каза:

    Е, и Василев обеща високи лихви и безумна доходност, ама някакси не му се получи.

  2. Фета каза:

    А ние как да вярваме на човек, който се крие и остави собствените си клиенти да се оправят с тази политико-мафиотска предизборна неразбория?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране