24.10.2020 | 17:59
Цветанов: Борисов прокарва руските интереси в България
Премиерът се смятал за умен - можел да надиграе всеки...

„Премиерът Бойко Борисов умело маневрираше между всички. Той смяташе, че ще може да надиграе всеки, за да прокара руските интереси. През третия мандат на ГЕРБ абсолютно нищо не е направено“. Това заяви лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов.

Това му твърдение за лобизъм на Борисов в полза на Русия идва след период от 10 години (от 2009 до 2019 г.), през които Цветанов бе дясна ръка на премиера. През този период той нито веднъж не се е противопоставял публично на подобно евентуално фаворизиране на Русия от страна на министър-председателя.

Цветанов допълни, че „държавата днес отсъства от реалните геополитически решения“. „В днешното състояние на българския парламент, при тази конфронтация, няма кой да води смислен и задълбочен дебат по темите, които са свързани с националната сигурност и с хоризонта, който да очертае страната ни. Трябва да се ограничим от политиканстването, защото с популизма, който наблюдаваме през последните години никой не решава проблемите“, каза още Цветанов, цитиран от пресцентъра на партията си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране