27.06.2020 | 12:21
Цветанов обяви, че прави партия
Структурата ще участва на парламентарните избори догодина

Бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви официално намерението си да създаде нова политическа партия. Пред бТВ той заяви, че структурата ще участва на парламентарните избори догодина. Цветанов обясни, че е решил да прави нова партия, защото получил огромна подкрепа след напускането на ГЕРБ.

Имах енергия, но не и опит

Той ще бъде изцяло на нова основа. Ще се поостаря да изградя това, което мога да правя, но ще премахна грешките, които съм допускал при самото структуриране и изграждането на ГЕРБ. Най-голямата грешка беше, че нямах опит – имах огромна енергия, обикалях страната, докато някои се занимаваха с други дейност„, заяви Цветанов.

Той напусна партията след миналогодишния скандал „Апартаментгейт“, по време на който стана ясно, че си е купил луксозен апармент в столичния квартал „Изток“, заменяйки две други свои жилища. Освен напускането на партията за Цветанов нямаше други последствия – данъчните, КПКОНПИ и прокуратурата не откриха никакви нарушения. Самият Цветанов още през миналата година заяви, че не се чувства виновен, защото нямало кой да го накаже.

Наскоро премиерът Бойко Борисов изрази съжаление, че се е разделил с Цветанов и му пожела успех в новите начинания. Самият Цветанов твърди, че в момента двамата нямали никакви отношения.

За неговия рожден ден пуснах един есемес, защото когато му се обадих – той не вдигна телефона. Пожелах му здраве и успех„, обясни бившият вътрешен министър.

Цветанов разкритикува управляващите за някои инициативи и заяви, че има хаос. Той даде пример с идеите за Държавна петролна компания и параленлна на НСО служба в МВР, която се създава с последните промени в закона за вътрешното ведомство.

Има непоследователност и хаос в управлението. Самият факт, че се правят предложения за законодателни промени, където не са намерили място в управленската програма на нито една политическа сила – означава, че се правят законодателни промени, които не отговарят на потребността„, каза бившият вътрешен министър.

Той разказа, че още когато бил депутат и шеф на вътрешната комисия в парламента имало такива идеи. Той обаче заявил на бившия зам.-вътрешен министър и сегашен депутат Красимир Ципов, че това няма да стане, защото не било в управленската програма.

България отсъства от дебатите за бъдещето на Европа, каза още Цветанов.

Аз смятам, че всичко е вманиачено в това как да правим рейтинг и политики, които да не съответстват на хоризонти, а само на сегашното запушване на политически скандали„, заяви той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране