16.09.2020 | 19:54
Цветанов поиска анкетна комисия в парламента заради разкритията на „Шпигел“
"Новият" политик удобно забравя, че през 2016 г. той беше председател на Вътрешната комисия в НС и можеше да спре екстрадицията на гюленистите

Някогашният втори в ГЕРБ Цветан Цветанов поиска сформирането анкетна комисия в парламента, която да провери изнесената преди дни от германското издание „Шпигел“ информация за депортирането през 2016 година на турския гражданин Абдула Бююк.

В предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТV+ и TV1 Цветанов заяви: „Ако имахме реален парламентарен живот публикацията в „Шпигел“ щеше да е повод за анкетна комисия в парламента, за да се изслушат компетентните служби и техните ръководители“.

Цветанов обаче забрави да спомене, че по времето, когато Бююк беше депортиран и в общественото пространство широко се обсъждаше този проблем, самият той беше не просто председател на парламентарната група на ГЕРБ, но и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, както и член на комисията за контрол на службите за сигурност и на практика, ако е искал, е можел още тогава да поиска сформирането на такава анкетна комисия.

Цветанов, който след две седмици се очаква да учреди своя партия, критикува и правителството за разходите, които прави в момента, и сравни края на мандата на кабинета „Борисов 3“ с края на мандата на правителството на тройната коалиция. Той дори призова: „Нека да се спрат харчовете“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране