17.09.2020 | 18:05
Цветанов прилапа СДС в Пловдив
Около 300 души от шестте района на града под тепетата и 15 общини от областта, преминават в партията му

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов започна да пълни редиците на новата си партия „Републиканци за България” със сини отцепници. При обиколките си из партийните структури в страната, които са запазена марка на бившия заместник на Бойко Борисов, той успя да зариби структура, която обаче се оказа със съмнителен статут.

Около 300 души от шестте района на града под тепетата и 15 общини от областта, преминават в партията на Цветанов, обявиха пребоядисаните политици.

Пловдивските активисти обясниха радикалното си решение с недоволството си от липсата на политика в партията и обезверяването си в бъдещето на СДС. Най-близка до нашите възгледи е „Републиканци за България”, обясни скока си в новата организация Георги Пилев.

От „Раковски 134“ обаче обясниха, че въпросната структура не от вчера не е в рамките на СДС, след като още миналата година, при подписване на коалиционното споразумение за местните избори, активистите на регионалната структура не са подкрепили общия документ.

Някогашният учредител на синята партия в Пловдив – Тони Симидчиева, пък, бе категорична:”Няма да оставим СДС да умре и няма да скърбим за тях. Заради тези хора трупахме години наред негативи и сега ще трябва да възстановим всичко разрушено от „.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране