22.04.2016 | 16:09
Цветанов се опъна на Борисов за оставката на Коцева
Ще я подам, ако ПГ реши, но не приемам обвиненията към мен и семейството ми, заяви Ирена Коцева

Оставката на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева се отлага засега. Групата показа мускули на лидера на партията и не бърза да линчува колежката си заради скандала с конфликт на интереси.

Първоначално оставката на Коцева е била поискана в телефонен разговор от премиера, впоследствие обаче парламентарната група поискала да изслуша депутатката за обществената поръчка на мъжа й и чак след това да вземе решението си.

Съдбата й щяла да реши ПГ на ГЕРБ на свое извънредно заседание във вторник от 10.00 сутринта. Лидерът на ПГ Цветан Цветанов застана плътно зад депутатката, като заяви, че тя не е извършила престъпление.

Знаете ли колко интерпретации е имало по мой адрес. Има ли нещо доказано за това, което се говори, изригна Цветанов, като се отдаде на спомени покрай своите съдебни дела.

Даде за пример и случая с Флоров, който подал оставка пак под медийния натиск. Самата Коцева се обърка в обясненията. Тя заяви хем, че е готова да подаде оставка и го е казала в разговора с Бойко Борисов, хем после обяви, че парламентарната група ще вземе своето решение. Коцева даде да се разбере, че е готова да си тръгне от парламента в отговор на апела на Борисов от партийната сбирка в неделя да не пада и сянка на съмнение върху ГЕРБ за корупция.

В същото време отривисто възропта срещу медийните писания за обществената поръчка на мъжа й на стойност 60 хил. лв. за нови спирки на градския транспорт в София. Не приемам обвиненията към мен и към моето семейство, ще си подам оставката, заяви Коцева. След което хвърли в смут репортерите със следващата реплика: Ще я подам само и единствено, ако парламентарната група я поиска.

Коцева каза още, че с вече подалия оставка зам.-кмет по транспорта Любомир Христов я свързвало над 20-годишно семейно приятелство. Имало разследващи органи. Нека да не бъдем ние съдници, призова депутатката. Оставката на Любомир Христов обаче и двамата не коментираха.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране