23.07.2015 | 18:45
Цветанов си вярва: ДПС вече не контролира прокуратурата чрез Пеевски
Политическата ситуация вече била различна

Политическата ситуация вече е различна и ДПС не контролира прокуратурата чрез Делян Пеевски. Това заяви заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизия в отговор на въпрос дали може да се каже, че ДПС е против съдебната реформа, защото така ще загуби контрола си. Преди година Цветанов заяви, че чрез Пеевски, движението има силни позиции в прокуратурата.

Той отрече твърденията, че т.нар “план Б” за съдебната реформа, който предвижда да се въведат промени без да се променя конституцията, е написан от ДПС. Според него предложението се е родило от търсенето на политически консенсус, след като е станало ясно, че няма как да се съберат нужните гласове за ремонт на основния закон на държавата.

Цветанов посочи, че след позицията на Реформаторския блок, че няма да застане зад “план Б”, утре в парламента ще се гласува първоначалният вариант, въпреки че той няма шанс да бъде приет. Цветанов все пак се застрахова, че последното решение ще се вземе на започналия в 8.30 часа днес председателски съвет.

Той прогнозира, че нови предложения за съдебната реформа ще се появят след поне три месеца. Според него не може да се говори за предсрочни избори. Заместник-председателят на ГЕРБ подчерта, че в момента дори технологично няма как да има избори две в едно – местни и парламентарни през есента.

Той обяви, че по отношение на гласуването за омбудсман, няма политическо решение кой да бъде подкрепен – Мая Манолова или Константин Пенчев. Цветанов допълни, че депутатите са помолили да гласуват по съвест, защото още са обидени от аферата Костинброд. “Няма да подкрепя Манолова, за Пенчев, още не съм решил”, обяви зам.-председателят на ГЕРБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране