28.02.2020 | 12:42
Цветанов спретнал „Барселонагейт “ на Борисов
Бившият втори търсел мъст заради "Апартаментгейт"

Зад аферата „Къща в Барселона“, заради която премиерът Бойко Борисов не е свалил високото кръвно вече цяла седмица, се крие сянката на бившия му заместник в ГЕРБ Цветан Цветанов. Това споделиха пред Lupa.bg хора от службите.

Цветанов отдавна искал да си отмъсти заради позорното му отлъчване от ГЕРБ. Преди броени дни той сам сподели пред медиите, че приближени до Бойко Борисов стоят зад „Апартаментгейт“. Това бил основният му мотив да осветли тайните на Борисов и да го постави в положение „да се обяснява пред медиите“ – нещо, което премиерът ненавижда.

Напоследък министър-председателят постоянно бил на тръни какво още ще изскочи в публичното пространство, защото именно бившият втори в партията – сега негов враг, знаел най-много за личния му живот. Борисов бил изнервен и заради политическата активност на Цветанов. Цветан Цветанов стяга партийни структури за нова формация. А министър-председателят бил наясно, че той ще измъкне значителна част от членската маса на ГЕРБ.

Всъщност, Цветанов и Борисов били лицата само във видимия спектър на битката. Истинската борба обаче била в задкулисието. Два кръга, родени от бившата Държавна сигурност, в момента кръстосвали шпаги в отчаяна борба за власт. На единия полюс били т. нар Библиотекари, на другия – кръгът Банкя. А по средата, като балансьор, който тъче и на двата стана, бил кръгът Монтерей.

Кой ще вземе превес в тази битка щяло да стане ясно съвсем скоро. Според отлично информирани с игрите на задкулисието буквално до 2-3 месеца в страната предстояли кардинални промени.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Когато ръководители на правителството и партии не правят каквото е правилно за тях и страната а каквото им харесва, или не правят нищо от което са обещали не само на Българските граждани но и на ЕС, след като ги изберът много добре знаят правата си и ги надвишават, но задълженията си не искат и да знаят и не ги изпълняват. В един момент идва момента на истината и този който не е направил правилното и етично дейстив или с бездействие и е улеснявал действия срещу дръжавните интереси и на народа си,ще плати цената за това. Ако са си свършили правилно работата сега Нено Димов нямаше да е в мръсна малка килия с 3 или 6 човека и без течаща вода и тоалетна, с кофа за ползване на тоалета и дюшек пълен с дървеници, а в нормална стая.Но нали дори и за направата на затворнически стаи по стандартите на ЕС се иска желание за изпълнение на поетите ангажименти към ЕС.
    А такива обещания и подписани а не изпълнени обещания и договори от ГЕРБ са много, а те винаги са мислели че килийте в затвора са само за циганите и кокошкарите. И изведнъж ще усетят като влезнат в затвора че са можели и да си свършат работата но сега съдбата им ще е като на циганите за които са отредили тези уронващи човека условия на живот и деградиращи здравето и личноста на задържаните.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране