05.04.2015 | 0:21
Цял час ще се пътува от Централна гара до Терминал 2
Железницата се изгражда без да се мисли за убодството на пътниците

В навечерието на официалното пускане в експлоатация на отсечката на метрото от Летище „София” до метростанция „Цариградско шосе”, към събитието от гледната точка на обикновения пътник погледнаха представители на Гражданска инициатива за обществен релсов транспорт.

Те са изчислили какво е реалното време за придвижване до столичния аеропорт, ползвайки се от метрополитена.

От техните сметки става ясно, че от слизането от влака на Централна гара, с чакането на мотрисите, прекачването на метростанция „Сердика“ от първия на втория метродиаметър, с изчакването на влаковете от подземната железница, които стигат до летището (те се редуват през един, като някои ще ходят и до „Бизнес парк София” в  „Младост 4”), до достигането на  метростанция „Летище София – Терминал 2”, с прибавянето на допълнителни 2-3 минути ходене пеша, за да се стигне до местата за чекиране на багаж, придвижването трае… около 56 минути.

От гражданската организация изтъкват, че не са против софийското метро, но смятат, че то се изгражда без да се взима предвид удобството на пътниците. Те дават за пример и новопостроената метростанция на летището, която вместо да е под терминала или долепена плътно до него (за да се спести време за ходене, а и възможността хората да се придвижват изцяло на закрито, а не да ги вали дъжд и сняг), е отдалечена на поне 30-40 метра от входа на аеропорта.

1 коментар

  1. Кукулкан каза:

    Да започнем с това, че България е руска лаборатория за социални експерименти. Това го казват самите руснаци което обяснява поведението и прякорите на много от „героите“ за които се пише и говори. Малко факти: Патронът на крадливата даскалица по руски език Тиквата увещаваше Юрий Михайлович Лужков бивш губернатор и председател на местния парламент на Москва от 1992 до 2010 г., че докато той (тиквата) е на власт, паметника на Окупационната съветска армия ще си стои на мястото. Сега това е и основната задача на фъндъкова – Охрана и отбрана на паметника с всички средства. За отвличане на вниманието на жителите на Град София от проблемите, руснаците използват следните похвати (средства)1. Възползват се от носталгията на лицата-кметове по родния край и най-вече нужника в задния двор на бащината къща където за първи път са се запознали с Българската и славянска азбука. Това обяснява защо душичката на „кмета“ е по-мръсна и тъмна от подлеза на Централна гара. 2. Руснаците отново използват носталгията им по обора в бащината къща където добитъкът се изхожда, което ни дава обяснение за хаосът, мръсотията и разрушенията. За да нямат възможност хората да задават въпроси са безмилостно по болшевишки малтретирани на етнически принцип в нередовния, мръсен, окаян градски транспорт в който пътниците са синоним на добитъка за който си спомня „кмета“ с умиление. Та в този транспорт контрольорите са съселяни на кмета което обяснява липсата на култура. За да се подсили ефекта има и ментета контроли от съседните на кмета села, защото ги мързи да се трудят там. След това кмета за да си подсигури избиране на тази длъжност позволява на милиционерите и циганите да пътуват безплатно, защото всеки рационално мислещ човек по християнски ще отиде в първия храм с надеждата да не попадне на милиционер в расо (комунист) и ще помоли да анатемоса сатаниста кмет.
    Следва продължение с подробности……..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране