13.03.2021 | 10:17
Турска фирма достави на България калцуни на 1000 пъти завишена цена
Григор Здравков уточни, че са закупени 150 хил. бройки на единична стойност 6 долара на калцун

Турска фирма достави на България калцуни на 1000 пъти завишена цена. Това заяви в ефира на „ЕвроДикоФ“ лидерът на Легия „Антимафия“ Григор Здравков. Той уточни, че са закупени 150 хил. бройки на единична стойност 6 долара на калцун.

„Когато внасяш някаква стока е нормално да има опаковка. В тия двата камиона няма разлика между бруто и нето…Те са си избрали една фирма, която е турска. Тя има адресна регистрация, но ще ни достави калцуни на 1000 пъти завишена цена“, посочи той.

Специалистът подчерта, че във всяка аптека за 5 лева може да се закупят 100 бройки.

„Как става далаверата – намираш фирма, която да ти повдигне цената и да ти даде фактура с по-висока стойност. За два камиона – 2 млн. и 700 хил. лева. Внасят три броя артикули. Едното са предпазни костюми. Един костюм е с цена от 10 лева и 70 стотинки, платени от България. Ако отидеш в аптеката и си купиш такъв костюм, ще го вземеш за 11 лева.“, добави Здравков.

Според него реалната цена е в пъти по-малко, защото фирмата производител си слага печалба, посредникът си слага печалба, а крайният потребител плаща завишените стойности.

Здравков посочи, че при предпазните очила нещата стоят по по-нормален начин.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране