30.12.2018 | 13:03
Турски журналист изтезаван и заплашван край Свиленград
Шукрю Бенли бил бит и удрян с ток

Турски журналист е бил отвлечен и изтезаван в село край Свиленград, потвърдиха от Окръжна прокуратура, съобщи харманлийското издание „Сакар Нюз“. Ш. Б. – Шюкрю Бенли – е подал сигнал в Районното управление, където е бил разпитан след дълги часове мъчения.

Бенли е отвлечен от Свиленград на 22 декември, след това – откаран и държан в къща в село Чернодъб. Там, разказва самия той във Фейсбук, е бил бит, увесван на ръцете си, удрян с ток и заплашван от две лица в продължение на над 3 часа. Журналистът е бил с превръзка на очите, но според него мъчителите му са турци.

На 23 декември след полунощ е бил пуснат в Пловдив. Прокуратурата е започнала досъдебно производство срещу двама извършители и за момента не разкрива повече детайли.

60-годишния журналист смята, че причината е работата му като журналист. Той живее в Одрин и отразява дейността на одринската община. Мъчителите му го предупреждавали многократно да не пише повече по темата. И записвали видео на мъченията.

В социалната мрежа той благодари на българската полиция, и отбелязва, че е живял винаги с високо вдигната глава и смята да продължава така и занапред, въпреки заплахите и мъченията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране