15.05.2016 | 18:04
Турците от „Токуда“ крадат ЕГН-тата на 1 млн. българи?
Холдингът "Аджъбадем" може да използва личните ни данни за президентския вот наесен

Турският холдинг “Аджъбадем” придоби личните данни на близо 1 млн. българи, след като в края на април месец тази година договори купуването на 100% от частната “Токуда” болница и сливането с веригата лечебни заведения „Сити клиник“. По този начин най-важната информация, която трябва да се пази в дълбока конфиденциалност, изведнъж отиде в ръцете на чужденците. Личните данни – ЕГН, номер на лична карта, точен адрес, телефон, диагноза на всеки един пациент, минал по някакъв повод през „Токуда“ или „Сити клиник“, сега вече ще са притежание на новите турски собственици от огромния холдинг “Аджъбадем”.

Конспирацията
Близо шест месеца преди президентските избори у нас в общественото пространство се заговори за огромна политическа конспирация, която малко българи осъзнават. Според запознати част от личните данни, придобити с продажбата на болница „Токуда“, могат да се използват от определена партия, за да определят вота на изборите, които ще се проведат през есента. Нещо повече – протурска партия може да използва тези данни (гласове), за да изнудва по-големите партии и да определя техните политики.
„Всеизвестен факт е, че у нас има няколко протурски партии, които имат влияние във вътрешната политика на България. Явно се опитват по този много манипулиран начин да влияят и на изборите, без да купуват гласове от Турция. Заговори се, че има партии, които са изключително близки до новите купувачи“, опасяват се политолози. Освен това след като “Аджъбадем” купи „Токуда“, тази манипулация може да се прилага и при следващи избори – парламентарни или местни. „Личните данни могат да се използват и за придобиване на имущество, за различни сделки, за какво ли още не. Конспирацията е огромна, а хората така и няма да разберат“, коментират запознати.

Къде е д-р Токуда?
Както вече стана ясно преди време, не е сигурно, че представителят на продавача – Артур Стърн, има официално пълномощно от основателя и истинския собственик д-р Токуда за осъществяване на продажбата. Японският лекар преживял тежък инсулт преди около 2 години, бил неконтактен и едва ли е дал пълномощно на Артур Стърн. Самият Стърн заблудил семейството на д-р Токуда, че няма друг купувач освен турския холдинг и скрил, че има оферта от Българския червен кръст (БЧК), която освен всичко друго била и на по-добра цена. Освен това въпросният господин впоследствие е обявил, че не може да се вярва на БЧК, и че „зад БЧК стои мафия”. Така от японска страна се принудили да приемат офертата на турския холдинг “Аджъбадем”. Икономисти обаче са на мнение, че най-добре беше „Токуда“ да бъде продадена на българи.

Защо Москов мълчи?
В цялата схема Министерството на здравеопазването за пореден път запази мълчание, въпреки че това е една от най-големите сделки и засяга милиони болни българи. Здравният министър така и не каза вярно ли е, че офертата на БЧК е била по-добра от тази на турците и защо „Токуда“ не е останала в български ръце. От друга страна, именно БЧК е предложил да купи заедно и двете структури на „Токуда” в България – и „Токуда Болница”, и „Токуда Банк”. След сключването на сделката с турците обаче „Токуда Банк“ остава вън от играта, а икономисти са категорични, че финансовата институция трудно ще се развива без болницата. Именно лечебното заведение е най-големият клиент на банката. Без него тя няма шанс. Тук идва въпросът дали и как тя ще оцелее? През 2016 г. Българската народна банка прави стрес тестове на всички банки, но икономисти смятат, че след сделката с турците е малко вероятно „Токуда Банк” да издържи теста, ако не увеличи акционерския си капитал. Това, от своя страна, не е добре за цялостната икономика на България.

Вестник “Ретро”
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране