12.11.2018 | 0:01
Турция даде записите за Хашоги на още 5 държави
Саудитска Арабия знае, че убиецът на Джамал Хашоги е сред групата от 15 души, пристигнали в Турция един ден преди убийството

Турция предаде записите за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги в Саудитска Арабия, Съединените щати, Германия, Франция и Великобритания. Това заяви турският президент Ердоган, съобщава Ройтерс.

Преди това властите оповестиха, че имат аудиозаписи, за които се твърди, че документират убийството.

Ердоган поясни, че Саудитска Арабия знае, че убиецът на Джамал Хашоги е сред групата от 15 души, пристигнали в Турция един ден преди убийството на 2 октомври.

Турският президент обяви, че може да се срещне с Доналд Тръмп в Париж по време на отбелязването на 100-годишнината от края на Първата световна война.

„Когато отидем в Париж, ще се опитаме да осигурим възможност и ще осъществим двустранна среща“, подчерта Ердоган преди заминаването си.

Хашоги бе ликвидиран в саудитското консулство на 2 октомври, когато посещава дипломатическата мисия, за да си извади документи за сключване на брак с турската си годеница Хатидже Дженгиз. Журналистът пишеше за вестник „Вашингтон пост“ и критикуваше саудитския кралски двор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране