13.03.2015 | 21:12
ТВ 7 спира от понеделник
Журналистите си искат заплатите за последните 2 м., руската банка VTB осигурила купувач

Журналистите от TV7 и news7 спират да работят в 15 ч в понеделник. Решението, което води до празен ефир, е окончателно и безсрочно.  16 март е ултимативният срок, който стотиците работещи в TV7 са поставили пред ръководството, за да си получат парите за последните 2 месеца.

“Няма притеснения в тази посока”, заяви пред “24 часа” изпълнителният директор на TV7 Кирил Благоев, запитан дали след часове телевизията спира. На компютъра в нюзрума обаче тече обратно броене с краен срок понеделник, 15 часа.

Новият собственик, който притежава 12 канала в Гърция, е купил телевизията от Цветан Василев. Сделката е била призната от Комисията за защита на конкуренцията и я е изпратила в Брюксел за становище.

Купувач е компания, базирана в САЩ. Тя идва у нас от страна на руската банка VTB, която бе партньор на КТБ преди фалита . Представена е у нас от Джак Ханик – американец, член е на Борда на директорите на Fox News Channel. Дълго време е работил в Русия.

Тв слухове обаче свързват този инвеститор с младия руски олигарх Константин Малофеев, много близък до президента Владимир Путин. Според “24 часа” пречка ще се окаже искането към новия собствник да плати целия дълг на телевизията накуп, а не на вноски. Само за заплати за последните 2 месеца дължи 800 хил. лв., които трябва да внесе до понеделник.

Новината за спирането телевизията напряга и част от журналистите в другите телевизии. Те са притеснени, че фалитът на TV7 и привличането на лица от там ще създаде трус и ще подбие заплатите в бранша.

1 коментар

  1. Violeta каза:

    Bravo

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране