11.02.2015 | 16:07
Убиха майката на БГ беглец от правосъдието във Филипините
Денцислав Христов е задържан за източване на банкомати

Денцислав Христов, синът на българката Лина Христова, която е била убита във Филипините в понеделник, е задържан във Филипините при опит да монтира скимиращо устройство на банкомат, съобщава телевизия ABS-CBN News през ноември 2014 г.

Тогава българинът е имал и съучастник, който е филипинец. Говорител на банката собственик на банкомата, заявява през ноември, че е бил получен сигнал за подозрителни действия на чужденец около машината. След като служители на банката са приближили, той се е върнал в колата си и е избягал.

Служителите са подали сигнал в полицията и по-късно в района е бил арестуван български гражданин, идентифициран като Денцислав Христов. Той е отрекъл да е участвал в кражби от банкомати. Във филипинецът обаче властите са намерили четец за карти, както и клонирани банкови карти, ножици, лепило и тиксо.

Засега няма информация, дали убийството на майката на Денцислав Христов има връзка с инцидента с банкомата или друга престъпна дейност. Убийството на Лина Христова се е случило в понеделник в град Санта Мария, провинция Булакан. 65-годишната Христова, която е жителка на града. Жената е била простреляна от неизвестен нападател, който е открил огън срещу нея, докато е плащала таксата за използването на трициклет.

Христова е тръгнала с мъж към дома на сина си Денцислав Христов, който в момента се намира в Бюрото по имиграция. Полицията съобщава, че заподозреният е изскочил внезапно пред българката и я прострелял три пъти в различни части на тялото. Жената е била незабавно откарана в най-близката болница, но е починала. В момента се разследват причините за атаката, а медиите съобщават, че местните власти са уведомили представителството на България.

През август 2013 г. „Марица“ в Пловдив пише, че наш фалшификатор, издирван от Австрия, ще бъде предаден на тамошните власти. Това става ясно, след като Окръжният съд постановява задържане под стража на Денцислав Христов.

По отношение на него е била издадена европейска заповед за арест от прокуратурата в гр. Грац, Австрия, като лицето се е издирвало с цел провеждане на наказателно преследване за участие в организирана престъпна група за използване на фалшиви платежни инструменти и за монтиране и използване на технически средства за придобиване на информация за съдържанието на платежни документи от банкомати.

Става въпрос за общо 51 престъпления, извършени в периода от 15 март 2012 г. до 5 май 2013 г. в гр. Грац, Раба и други населени места в Австрия. Чрез използване на скимиращи устройства е запаметявал ПИН кодове на карти и е предавал данните на други досега неизвестни членове на криминалното сдружение, които са теглили пари в Австрия, САЩ, Перу, Доминиканска република, Камбоджа, Канада, Еквадор, Южна Африка и Индонезия.

Съдът в Пловдив е преценил, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. Европейската заповед за арест е валидно издадена. Христов е осъждан няколко пъти, като част от присъдите му са за подобни престъпления. Как в последствие се е озовал във Филипините, към момента не е ясно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране