14.02.2015 | 0:10
Ухажори налазиха девствената пловдивска поетеса
Съдия плаши с глоба от 1000 лева за коментари в залата

Ухажори от чужбина налазили 40-годишната девствена поетеса Албена Хинкова, но въпреки натиска тя оставала непокътната за мъжка ласка. Това призна самата тя с доволна усмивка в късния следобед в четвъртък в съда в Пловдив, където продължава съдебното шоу за нейната непорочност.

Още през миналото лято тя завела съдебен иск за 3000 лева срещу своя колега от литературен клуб „Младост” Николай Славов, който се усъмнил в девствеността й. Поетът я нарекъл „моме”. Точното негово изречение било: „Кажи бе, моме?! Още ли имаш какво да казваш, макар че ти за мен не си мома, но това няма никакво значение.” Именно завършекът на изречението подразнил Албена Хинкова, която първо се пробвала на бас от 200 000 лева, че е непокътната, но получила смях в отговор.

След това хукнала към Съдебна медицина, където се сдобила с документ за непокътнатия си химен. Чак тогава завела съдебен иск срещу Николай Славов, който пък на два пъти по време на закритите за медии съдебни заседания й се извинил. За пореден път поетесата обаче остана твърда, че няма да оттегля иска си. Нямало нищо на този етап от процеса, което да я накара да го направи.

„И надали ще се случи!”, прогнозира Хинкова. Тя отрече между нея и Славов да са прехвърчали любовни искри, каквото подозрение се появи на предишното дело, но пък призна, че любовчии от чужбина са й звънели след началото на съдебния процес. Откровенията на поетесата продължиха с уклончив коментар, че ухажорите все пак не били толкова много.

„Ами не могат да надвишат пръстите на двете ми ръцеДосега в моя живот 90% от хората, които са ми предлагали приятелство или брак, са от други народности”, се усмихна доволно поетесата. В късния следобед в четвъртък делото срещу Николай Славов продължи с разпит на свидетели. Според една от тях – Нели Бекярова, която също е член на литературния клуб „Младост”, Хинкова е завела делото, тъй като вероятно не й стигат парите. „Може би не й стигат парите. Затова иска пари. Тя по този ли начин ще си защити достойнството, като  размахва един документ за химен? Много момиченца пострадват при изнасилване, но живеят честно. Така че хименът не е документ за честност и достойнство. Това не е престъпление. Дума дупка не отваря. За две думи. За едно леко съмнение да искаш 3000 лева?!”, коментира Бекярова. Адвокатът на Николай Славов – Иван Колев, се пробва в съдебната зала да поиска съдията Иван Калибацев да не засекретява делото.

„Аз считам, че тайните на българската литература следва да бъдат разкрити”, се аргументира Колев, но получи категоричен отказ. А заради реплики и дуплики още в началото на заседанието съдия Калибацев съвсем сериозно предупреди страните, че „който се обажда, когато не му е времето и прави такива коментари, ще отнесе глоба в размер на 1000 лева”.

Шоуто в районния съд в Пловдив ще продължи на 2 април, когато ще бъдат разпитани още двама свидетели по искане на Албена Хинкова. Тогава се очаква да бъде разгледана и допълнителна медицинска експертиза за това дали тъжителката междувременно не е имала интимни контакти с лица от двата пола.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране