07.12.2019 | 12:37
Университет дал 327 бона за видеонаблюдение, каквото няма
Агенцията за държавна финансова инспекция дава ректора на ВТУ проф. Христо Бонджолов на прокуратурата

Агенцията за държавна финансова инспекция дава ректора на великотърновския университет проф. Христо Бонджолов на прокуратурата.  Тази препоръка е направена в последния одитен доклад на Агенцията за изясняване на похарчени 327 000 лв. за видеонаблюдение в университета, каквото няма, пише „Борба“.

Ревизията е била тематична по сигнал и е разследвала само въпросната сделка с фирма, на която се били преведени парите през 2017 г.

Година по-рано са били заделени 600 000 лв. без ДДС за видеонаблюдение, но не е била обявена обществена поръчка. Бил е сключен договор с конкретно дружество и на следващата година половината пари са били платени.

Одитният доклад на финансовата инспекция е предаден на Икономическа полиция във Велико Търново, която ще извършва тепърва предварителна проверка по него.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Едни от най големите грабежи на обществени пари са ремонтите и други проекти в училищната състема. Проектите се дават на тази фирма която е приближена до управляващите и дава като подкуп (връща в негови ръце)най-големия процент от обшата стойност на проекта на този чиновник който одобрава и подписва договора от името на Общината. Резултата е некачествен ремонт на Училищата и държавен/общински чиновник с луксозни къщи и Бентли.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране