15.06.2024 | 16:50
Унижение! БСП не иска Калоян Методиев в групата си, призова го да напусне парламента
Борислав Гуцанов застава начело на лявата група в 50-ото НС

БСП не иска Калоян Методиев в парламентарната си група и го призова да не полага клетва като депутат в 50-ото НС. Това е гласувал Националният съвет на партията единодушно и със 107 гласа „за“.

Бившият лидер на младежкото СДС влезе в парламента, след като Корнелия Нинова му отстъпи мястото си в столичния 25-и МИР и избра да е депутат от Благоевград. Бившата вече лидерка направи това, въпреки че имаше решение на Изпълнителното бюро за обратното – тя да влезе от София.

Методиев беше шеф на кабинета на Нинова като министър на икономиката в правителството на Кирил Петков. Включването му на втора позиция в листите за парламент на място, запазено за гражданска квота, беше изненада дори за повечето от членовете на Изпълнителното бюро.

Националният съвет на партията реши, че начело на червената група в този парламент ще е Борислав Гуцанов. Така бе ревизирано решението на Нинова, взето от коалиционен съвет, председател на ПГ да е Георги Свиленски. По-рано днес самият той видя заговор срещу лидерката на „Позитано“.

Заради това решение на Нинова пленумът е гласувал да се актуализира съставът на представителите на БСП в Коалиционния съвет на „БСП за България“.

С остра позиция за случващото се в БСП и парламентарната група излезе  Станислав Младенов, общински съветник от БСП и председател на партията във „Връбница“:

Ето какво написа той:

„Социалистите от 25 МИР в София за пореден път бяха излъгани, изиграни и унижени от госпожа Корнелия Нинова. За социалисти като мен и като Гергана Орманлиева от Благоевград нямаше и няма място в групата на БСП в Народното събрание. Има място в нея обаче за младежкия председател на СДС Калоян Методиев. Но само според Корнелия Нинова. Не и според социалистите от 25 МИР. Които отново няма да бъдат представени в българския парламент…

Аз имам най-голямо право да коментирам и да оценя това действие на Корнелия Нинова, тъй като неведнъж бях лъган, изиграван и унижаван от нея в кампаниите. По съвсем същия начин, по който днес тя изигра и унижи Гергана Орманлиева. И се чувствам лично засегнат, за пореден път, от госпожа Нинова.

Нека да е ясно – Калоян Методиев няма място в парламентарната група на БСП в Народното събрание! Той не се ползва с доверието на социалистите от 25 МИР и не представлява социалистите от 25 МИР. В Народното събрание той представлява само и единствено себе си.

 Затова призовавам народните представители от БСП незабавно да го изключат от тяхната група в парламента.

БСП, социалистите от 25 МИР и тези в Благоевград не заслужаваме и не позволяваме подобни подигравки!“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране