14.05.2021 | 9:11
Уволнената шефка на БАИ: Под достойнството ми е да обяснявам защо заемах поста, на който бях
Десислава Янева разказа, че Стамен Янев буквално я изхвърлил от кабинета й

Уволнената вчера изпълнителна директорка на Българската агенция по инвестициите Десислава Трифонова каза в студиото на bTV, че не смята да търси правата си в съда. Тя заяви, че е под достойнството ѝ да обяснява защо трябва да заема поста, на който е била до вчера.

Трифонова разказа, че вчера Стамен Янев е дошъл в кабинета ѝ, връчена е била заповедта и не са ѝ дадени никакви мотиви за уволнението.

„Буквално ме изхвърли. Попитах мога ли да си взема нещата от кабинета, Стамен Янев ме попита: „Колко време ще ти отнеме това?“

Според Десислава Трифонова отстраняването ѝ е реваншизъм заради това, че е била назначена от предишното управление. Тя подчерта, че не е член на партия. Трифонова призна, че в работата си не е успяла да привлече голям чуждестранен инвеститор.

„Искам да разбера защо съм освободена от поста си. Министърът дори не ме познава, за да е недоволен от работата ми. Това ли е начинът за управление на държавата в момента? Това се случва пред очите на инвеститорите“, коментира още освободената директорка.

Тя обаче коментира, че има преговори с големи компании от САЩ и потенциален инвеститор от Южна Корея. Според Трифонова ново ръководство на Българската агенция по инвестиции трябва да докаже, че ще се справи по-добре от нея.

Нормално е, когато си заемал определена публична позиция и я напускаш, да има разочарование, но когато става въпрос за ефективност в администрацията не са нужни мотиви съгласно чл. 19а на Закона за администрацията. Това каза в коментар за Агенция „Фокус“ директорът на Българската агенция за инвестиции.

Коментарът му е във връзка с уволнението на директорката на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Десислава Трифонова, която разказа как била буквално изхвърлена от агенцията.

Стамен Янев обясни защо е приел поста, на който досега е била Десислава Трифонова: „Бях поканен от новия министър, за да продължа там, където съм работил повече от 5 години. Министърът има за основен свой приоритет привличането на инвестиции и търси ефективност за краткия мандат на това правителство“, обясни той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране