05.01.2015 | 20:01
Уволниха шеф на полицията в Смолян заради депутат от ДПС
Евгений Василев забранил на катаджии да глобяват Мустафа Карадайъ
Мустафа Карадайъ

Заповед за дисциплинарно уволнение на доскорошния шеф на полицията в Смолян Евгений Василев е получена в Областната дирекция на МВР в Смолян.

Заповедта е подписана от министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, все още не е връчена, потвърди сегашният шеф на дирекцията Николай Димов. Мотивите за уволнението са дисциплинарно нарушение.

Василев бе отстранен временно от поста на 20 октомври миналата година от служебния вътрешен министър Йордан Бакалов. От пресцентъра на вътрешното ведомството тогава оповестиха, че срещу него е образувано дисциплинарно производство за извършено тежко дисциплинарно нарушение. Проверка по случая извършваше Инспектората на МВР.

След това се разшумя, че проверката основно е заради доклад на пътни полицаи, които описали как полицейския шеф спрял катаджиите да напишат акт на шофьора на колата на сегашния депутат от ДПС Мустафа Карадайъ по време на предизборната кампания.

Колата била спряна за превишена скорост в Смолян. Карадайъ не беше открит за коментар на мобилния си телефон. От смолянската дирекция не дадоха повече подробности за мотивите за уволнението, с обяснението че местните служители не са участвали в проверката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране