24.10.2019 | 2:10
Уволняват лаборантката, забравила пациентка в скенер
Първоначално се обмисляше наказание само със забележка

Дисциплинарно уволнение за рентгеновата лаборантка, която забрави пациентка в скенера, подготвя управата на болницата в Павликени.

Първоначално се обмисляше наказание със забележка, но заради обществения натиск ръководството възнамерява да наложи най-тежката санкция. Провинилата се служителка е депозирала зявление, че е с редица заболявания и не може да бъде уволнена.

Преди две седмици служителката забрави за 6 часа 70-годишна жена с белодробно заболяване в тръбата на скенер. След абсурдния случай в общинската болница влязоха на проверка РЗОК и здравната инспекция, но управителката все още няма протоколи за констатациите. “В алгоритъма на клиничната пътека всичко е изпълнено. Пациентката е изпратена на компютърния томограф за доуточняване на диагнозата. Държим всичко за нашите пациенти да е направено, преди да ги пренасочим към друго специализирано здравно заведение”, обяснява управителката на лечебницата д-р Ренета Кръстева. Случаят на Асенка Христова е тема на обсъждане в Павликени. Хората са категорични, че виновната трябва да понесе наказание, но и се страхуват да не закрият болницата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране