03.12.2019 | 0:56
В Ардино излязоха на протест заради разбит път
Те искат цялостна реконструкция и рехабилитация на пътя, основен за няколко родопски общини

Жители на Ардино излязоха на протест заради лошото състояние на пътя за Кърджали и блокираха шосето на изхода на града за повече от час. Те искат цялостна реконструкция и рехабилитация на пътя, основен за няколко родопски общини. Хората издигнаха лозунги: „Искаме нормални и безопасни пътища“, „Докога ще плащаме за дупки?“ и др. Председателят на инициативния комитет Иван Юручев заяви, че основен ремонт на 30-километровото трасе не е правен над 30 години. В АПИ от години ги лъжели, а за 2 години са ремонтирани само 9 км.

Пътят е в окаяно състояние и е опасен за пътуване, каза Джейлян Муталибов. „След Кърджали до Кьосево пътят е в окаяно състояние. Горе на Даладжата също. Тук в града, понеже няма околовръстен път и републиканската пътна мрежа минава през центъра, цялата улица „Бели брези“ е дупка до дупка. Пътят поднася, хлъзгав е и много опасен“, коментира той. „Колко инвеститори са се върнали, само като видят състоянието на пътя? Кой ще си прати ТИР-а да дойде тук, да се направи фабрика? И как да ги спрем младите хора тук“, коментират жители.

Шефът на Областното пътно управление в Кърджали Иван Гавазов обеща на протестиращите „до сряда-четвъртък да бъде изкърпена градската част“. По думите му „възложено е на фирмата“. На пътя бил извършен частичен ремонт за над 1 млн. лв. Пари за цялостна реконструкция можело да се очакват след въвеждане на тол системата, твърди Гавазов.

Очаква се в сряда към протестиращите да се присъединят жители на общини в Смолянска област.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране