11.09.2020 | 23:36
В публикацията на ”Romania Libera” са скалъпени неща от българския Блиц
Този вестник е фалирал. Съществува в електронен вариант, но се счита за парцал и никой не го чете в Румъния, казва Владо Береану
В публикацията на ”Romania Libera” са скалъпени най-различни неща от българския Блиц. Това каза пред Фрог нюз журналистът Владимир Береану.

Румънската медия публикува материал, според който руските тайни служби стоят зад протестите у нас, както и че президентът Румен Радев и преследвания от прокуратурата олигарх Васил Божков ги дирижират.

Владимир Береану уточни: Този вестник е фалирал. Съществува в електронен вариант, но се счита за парцал и никой не го чете в Румъния. Някой е превел и е подготвил на авторката Адриана Константинеску тази статия. Тя не знае български език. Авторката реално управлява и сайта. Всичко, което е написано, вече е излизало в Блиц и аз го проверих.  Цялата статия е превод,  някаква идиотщина.

Съпругът на авторката се казва Александър Адамеску. Той  собственик на магазин в Букурещ, много по-голям от нашия ЦУМ, който беше по комунистическо. Той се разследва от прокуратурата „Антикорупция“ в момента. Самият сайт, който се финансира от Адамеску, подкрепя тезата за паралелна държава  и лидера на социалдемократите Ливиу Драгня, който е в затвора в момента.  Тази медия е срещу Лаура Кьовеши, която се описва като олицетворение на злото. Пише  също така срещу настоящия президент. Нещо като нашия Пеевски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране