06.02.2021 | 10:56
Валери Симеонов изненадан от решението на ВМРО да се явят сами на изборите
Зам.-шефът на парламента призна, че е бил катализатор на решението правителството да не подава оставка заради протестите през лятото

Колкото по-малко чувства има в политиката, толкова по-добре. Не мога да държа сметка на ВМРО за решението да се явят сами на изборите. 

Изненадан съм от решението, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов по БНТ. Няма никаква политическа игра, увери той.

Имам упрек към Красимир Каракачанов, който допреди седмица твърдеше, че ще се явяваме заедно, така забави нашите възможности да влезем в други разговори и обединения, призна Симеонов. Не мога да кажа, че е имало напрежение през последните месеци, работехме добре, каза още Симеонов.

Ако нямаме 4%, ще останем извънпарламентарна партия, няма да приключваме с политиката, обясни той.

Първите ни задачи сега са стягане на структурите, до този момент нямаме оферта от партията на Цветан Цветанов или КОД на Петър Москов, но сме отворени за разговори към всички, освен ДПС, каза още Симеонов.

Той призна, че е бил катализатор на решението правителството да не подава оставка заради протестите през лятото.

Не виждам смисъл да се отива на предсрочни избори 6 месеца преди редовните. Просто не беше патриотично да хвърляме държавата в едни безсмислени избори, заяви Симеонов.

Излизаме от този мандат абсолютно доволни. Лично моя кауза беше минималната пенсия да се увеличи и тя вече е 350 лв, аз имам личен мотив да се боря за това, защото знам една 90-годишна жена какво може да си позволи със 160 лв., каза Симеонов. Като успехи той посочи завършването на защитното преградно съоръжение с Турция – „в България няма бежанци, няма нелегални, това беше лично моя кауза“, каза Валери Симеонов.

Loading...
 • Стома каза:

  Чист среден пръст си показа Валери Симеонов от топлата стая!

 • Tonkata каза:

  Егати политиците имаме!Лицемери!

 • Stan каза:

  Предполагам, че заявена проевропейска и проатлантическа позиция на Валери Симеонов би го направила подходящ партньор на Цветан Цветанов.

 • Чич-оод каза:

  Симеонов е типичен пример за самозабравил се “ политик “ , чувства??? Какви чувства при вас вас Симеонов? Срам… ама голям!

 • Запрян каза:

  Дано никой не ги покани.Трябва да останат в миналото

 • BoLeto каза:

  Излизат от този мандат абсолютно доволни, в същото време крайно недоволни и стресирани че друг мандат май няма да имат, поне следващите няколко години!

 • оставете коментар

  МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
  Коментарите подлежат на модериране.
  Правилата за коментиране