02.05.2020 | 19:28
Въпроси към бодигарда – спасител на България
Защо без достатъчни основания обявихте извънредно положение, взехте цялата власт и вкарахте държавата в рецесия?

Въпроси

Тъй като извънредното положение започва да пада, а и НОЩ сутринта безславно се изсули от публичното пространство и вече го няма генерал-майор, професор, доктор Венцислав Мутафчийски, и тъй като усещам, че журналистите по всички тези причини се чувстват осиротели, препоръчвам някои въпроси.
Въпроси, които същите тези журналисти, бидейки близки с генерал, министър-председател, пожарникар, футболист, тенисист, художник, публицист, шофьор, бодигард, оракул, император, Цезар, Спасител – Бойко Методиев Борисов, да му ги зададат лично, гледайки го с характерния за тях предан поглед, тип „булю-булю, булю“.
И така въпросите:
– Защо обявихте извънредно положение, когато в страната имаше само 31 заразени, а сега, когато са 1555 разхлабвате мерките? Защо всъщност не изпълнихте плана за епидемии, който е част от българското законодателство и който предвижда обявяване на епидемия при 200 заразени на 10 хиляди, а не при 31 заразени на 7 милиона?

– Защо в продължение на два месеца ежедневно плашихте хората, че ще има камиони с трупове, че няма достатъчно чували за трупове, че детските пързалки ще се превърнат в морги? Знаете ли колко страшни и опасни са последствията от тези ваши лъжи? Защото, в крайна сметка, вие сте министър-председател, а не автор на филми на ужасите.

– Знаете ли, че за подобни, но далеч по-леки заплахи, така нареченият от вас „ваш приятел” – Себастиян Курц най-вероятно ще бъде съден в Австрия?

– Защо в така нареченият ви Национален оперативен щаб нямаше нито един вирусолог, епидемиолог и имунолог, а поверихте този щаб в ръцете на коремен хирург, който излизаше всяка сутрин и вечер с военна униформа и допълнително плашеше българите?

– Защо непрекъснато издавахте противоречащи си заповеди, далеч от здравия разум и медицинските препоръки – пример маските и парковете? Ту трябва с маски, ту може без маски? Не може да се седне в парка, а може да се седне в градския транспорт?

– Защо глобявахте хората, ако не са с маски, а вие вашата маска си я носехте непрекъснато под брадата или на очите?

– Защо без достатъчни основания обявихте извънредно положение, взехте цялата власт и вкарахте държавата в рецесия?

– Защо не направихте като другите държави и не подпомогнахте финасово гражданите на България, а им осигурихте кредити?

– Защо позволихте на вътрешния ви министър по Великденските празници да се държи назидателно, грубо, заплашително и дори просташки с жителите на градовете, независимо от това дали са имали основателни или неоснователни причини да пътуват?
Не осъзнавате ли, че и вашето, и поведението на всички управляващи политици, трябва да е любезно, загрижено, внимателно, умно, оптимистично и отговорно към гражданите на България? Как е възможно и вие, и избраните от вас политици, да не сте разбрали всичко това досега?

Въпросите са много – ще чакаме отговорите.

Слави Трифонов

3 коментара

  1. Бай онзи каза:

    Човек без паре е нищо,човек с паре е лайно,
    а Лайно с паре личност.

  2. Анонимен каза:

    Мерките против вируса Бойко взема по две причини еднта е че винаги ще има кой да го обвини че целия свят е на път да умре и пропада а тай не взема мерки, другарта е че всички държави с които е свързана България предприемат такива мерки.Ако Борисов не вземе мерки пак е виновен ако вземе пак е виновен.Тази медйина кампания беше предприета от световни медии на които собственниците са и собстенници на многонационални коропрации,целта сриването на фондовите пазари.По същия начин с медийно публичен натиск е притиснат и Доналд Тръмп да прави това което не иска и в което не вярва.Дори и да не беше България с мерки, рецесия пак щеше да има с намаленото търсене от другите държави които са експортни пазари на България.Обикновенно Борисов е театралния директор на на кризите в България извършвани под негов контрол, сега не беше под негов контрол и всички кражби от фонвдовете на държавата и ЕС изведнъж излезнаха наяве.Безвъзмездни пари Борисов може да даде малко и то на най бедните и застрашени хора,просто защотто пари няма. А това е резултата от политиката на прхвърляне на държавните пари в джобовете на малкото назначени милионери.Вместо да премахне държавните и административни ограничения и подпомогне малките и средни предприятия и създаде средна класа, ГЕРБ създава малко и много богати и милиони много бедни.Но такава е съдбата на подарените пари от ЕС, които вместо да доближат стандарта на живот на средния Българин до средния европеец са усвоявани от политическата върхушка и близките и на България.

  3. Евала Слави каза:

    На 14.05.2020 ще го попитаме!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране