11.08.2020 | 23:59
Върнаха палатките до Ректората, готвят митинг пред парламента
Николай Хаджигенов призова да се премине към по-радикални действия

Блокадата на кръстовището пред Ректората на СУ бе възобновена тази вечер. Вчера майките на деца с увреждания преместиха своите палатки пред Министерския съвет. След като се разбра обаче, че Бойко Борисов не мисли за оставка, протестиращите се завърнаха. В речта си пред демонстрантите адв. Николай Хаджигенов призова да се премине към по-радикални действия. Част от протестиращите в района на Президентството се преместиха пред университета и разпънаха там палатките си.

Освен това стана ясно, че се подготвя мащабен митинг пред Народното събрание в четвъртък, когато е насрочено извънредно заседание на парламента.

Ако до утре нямат решение за оставка, в четвъртък ще направим общонационален митинг по време на извънредното заседание на парламента. Блокираме Народното събрание още сутринта, заяви вторият от „Отровното трио“ Велислав Минеков.

По-рано и лидерът на „Да, България“ Христо Иванов призова за блокада на парламента в четвъртък. Още в 8 ч. сутринта протестиращите ще се съберат пред парламента и ще поискат оставката на кабинета.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране